Мисля, че това е един път към споразумяване. Това каза в

...
Мисля, че това е един път към споразумяване. Това каза в
Коментари Харесай

Проф. Михаил Неделчев: Видяхме един Борисов, който не сме виждали – готов да отстъпи, да мине на заден план

Мисля, че това е един път към уреждане. " Това сподели в изявление за БНР литературният историк и критик проф. Михаил Неделчев , участник в Кръглата маса при започване на прехода.

 

Запитан вероятен ли е през днешния ден сходен формат, проф. Неделчев означи:

" Възможно е, належащо е, тъй като ние сме достигнали до някаква неспособност да си приказват политическите партии, което просто е неуместно. Правенето на политика значи говорене. Има едно съмнение, че говоренето е едно договаряне, и то на някакви нечисти покупко-продажби, нечисти позиции. "

 

Според Михаил Неделчев би трябвало " да се отместят настрани предходните конфликтни обстановки, да се загърбят ". " Не всички да се разберем. Да уточним къде бихме могли да имаме пресечни точки, допирни моменти. "

 

Проф. Неделчев счита, че би трябвало да се направи " този опит "  да се потърси доближаване на позициите по избрани въпроси. " Консенсусът е нещо главно в политиката. Има доста видове консенсуси. Има компромисен консенсус, има замърсен консенсус, има импровизиран консенсус. "

 

" Въпросът е да тръгне диалогът. Това не значи споразумение, до съглашение може и да не се стигне ", означи литературният историк
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР